Ve spolupráci s Barstars.cz a Baristickou akademií pořádáme baristické kurzy pro veřejnost, ale i pro začátečníky a pokročilejší baristy.
Chcete se naučit, jak správně připravit kávu? Pořádáme školení právě pro Vás.
Na našich baristických kurzech získáte hlubší znalosti o kávě, o přípravě kávy a moderních trendech v těchto oblastech.
V případě potřeby pro Vás i Vaše zaměstnance sestavíme kurzy či jiný druh akce na míru
V nejbližší době budeme pořádat i rekvalifikační kurzy barista
A co kdybychom Vám teď řekli, že se Vaše káva dá udělat ještě dokonalejší?
Máme pro vás novinku na trhu.
Pořídili jsme k tomu zdatného pomocníka, kterému se v odborných kruzích říká Naked Portafilter, naháč a nebo taky bezedná páka.
S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým/studeným kovem a taky si může být jistý že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí extrakci.
To ale zdaleka nejsou jediné výhody
Bezedná páka se rychle a snadno čistí, takže si barista udrží kvalitu každičkého espressa.
Baristický kurz pro začátečníky
Kurz se skládá z teoretické a praktické části. Je určen pro začínající a budoucí baristy a nebo jen pro lidi, kteří mají rádi kávu a chtějí se dozvědět více. Dozví se jak si kvalitně připravit kávu doma či seznámení s profi kávovarem a mlýnkem.
Teoretická část:
Zahrnuje téma, diskuze a znalosti o kávě. Témata ze světa výběrové kávy, káva jako rostlina, její historie a původ, zpracování kávy, chuť kávy, mlýnky a jejich druhy, nastavování, čistění a důležitost správné práce s mlýnkem, parametry espressa a hygiena na pracovišti.
Praktická část:
Hlavním cílem základního baristického kurzu je naučit se samostatně nastavit mlýnek a připravit espresso dle správných parametru .Další částí je upozorněno na časté chyby a účastník je seznámen s tím jak je správně rozpoznat a předcházet jim.
Další část kurzu je se naučit napěnit mléko a nalévat mléko a základy ukázky latté art.
Latté Art
Příprava mléčných nápojů na bázi espressa s obrázky? I to umíme a rádi své „know-how“ předáme dál
Naši baristi Vás také naučí nejen techniku“etchingu“ (nalití spěněného mléka a následná úprava perem) , ale i „ free pouring“ kdy výsledný obrázek tvoříte pouze pohybem lattiery a občas i hypnotizováním hladiny.
Víte už o kávě dost?
Vyberte si kurz jako dárek. Pošleme Vám poukaz s otevřeným termínem.
Pro zapsání či objednání termínu nás kontaktujte na: info@barista-academy.cz nebo vancura@barista-academy.cz
Kapacita kurzu 5-8 osob
Kurzy se konají dle domluvy a vypsaných termínů.
Cena 1 890 Kč / osobu
Účastník obdrží certifikát a materiály o kávě.