Ve spolupráci s Barstars.cz a Baristickou akademií pořádáme bristické kurzy pro veřejnost, ale i pro začátečníky a pokročilejší baristy.

   

Chcete se naučit, jak správně připravit kávu? Pořádáme školení právě pro Vás.
Na našich baristických kurzech získáte hlubší znalosti o kávě, o přípravě kávy a moderních trendech v těchto oblastech.

V případě potřeby pro Vás i Vaše zaměstnance sestavíme kurzy či jiný druh akce na míru

V nejbližší době budeme pořádat i rekvalifikační kurzy barista

A co kdybychom Vám teď řekli, že se Vaše káva dá udělat ještě dokonalejší?

Máme pro vás novinku na trhu.

Pořídili jsme k tomu zdatného pomocníka, kterému se v odborných kruzích říká Naked Portafilter, naháč a nebo taky bezedná páka.

S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým/studeným kovem a taky si může být jistý že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí extrakci.

To ale zdaleka nejsou jediné výhody

Bezedná páka se rychle a snadno čistí, takže si barista udrží kvalitu každičkého espressa.

Baristický kurz pro začátečníky

Kurz se skládá z teoretické a praktické části. Je určen pro začínající a budoucí baristy a nebo jen pro lidi, kteří mají rádi kávu a chtějí se dozvědět více. Dozví se jak si kvalitně připravit kávu doma či seznámení s profi kávovarem a mlýnkem.

Teoretická část:

Zahrnuje téma, diskuze a znalosti o kávě. Témata ze světa výběrové kávy, káva jako rostlina, její historie a původ, zpracování kávy, chuť kávy, mlýnky a jejich druhy, nastavování, čistění a důležitost správné práce s mlýnkem, parametry espressa a hygiena na pracovišti.

Praktická část:

Hlavním cílem základního baristického kurzu je naučit se samostatně nastavit mlýnek a připravit espresso dle správných parametru .Další částí je upozorněno na časté chyby a účastník je seznámen s tím jak je správně rozpoznat a předcházet jim.

Další část kurzu je se naučit napěnit mléko a nalévat mléko a základy ukázky latté art.

Latté Art

Příprava mléčných nápojů na bázi espressa s obrázky? I to umíme a rádi své „know-how“ předáme dál

Naši baristi Vás také naučí nejen techniku“etchingu“ (nalití spěněného mléka a následná úprava perem) , ale i „ free pouring“ kdy výsledný obrázek tvoříte pouze pohybem lattiery a občas i hypnotizováním hladiny.

Víte už o kávě dost?

Vyberte si kurz jako dárek. Pošleme Vám poukaz s otevřeným termínem.

Pro zapsání či objednání termínu nás kontaktujte na: info@barista-academy.cz

Kapacita kurzu 5-8 osob

Kurzy se konají dle domluvy a vypsaných termínů.

Cena 1 890 Kč / osobu

Účastník obdrží certifikát a materiály o kávě.