V pátek 29. května 2015 se uskutečnil první gastronomický seminář zaměřený na regionální potraviny Kutnohorska. Seminář se uskutečnil v závodní kuchyni zemědělského družstva Červené Janovice za podpory právě zmiňovaného družstva a akciové společnosti Agro Podlesí. Účastníci semináře nejprve vyslechli krátkou přednášku na téma regionální potraviny a poté si vyzkoušeli připravit vybrané recepty, kde se objevila regionální potravina.
Použité regionální potraviny:
- brambory
- mléko
- tvaroh
- ovesné vločky
- mouka
- víno
Recepty, které byly použity:
1. Hovězí na divoko s červeným vínem
2. Bramborový chléb
3. Tvarohová pomazánka s červenou řepou
4. Tvarohová pomazánka s mrkví a jablkem
5. Mléková polévka s ovesnými vločkami
6. Domácí kynuté houstičky
7. Houskové knedlíky
Všichni zúčastnění obdrželi certifikát mistra kuchaře Daniela Vančury, který celý seminář vedl. Dále byly vyhlášeny 3 nejlepší pokrmy a výherci obdrželi drobné ceny.
Ohlédnutí za seminářem naleznete ve fotogalerii. Dále bude vytvořeno video, které bude dostupné také na našem webu.
Mnohokrát děkujeme vše zúčastněným za účast a budeme se těšit na další společné gastronomické zážitky.
Lektor semináře: Daniel Vančura
Garant semináře: Ing. Alena Sládečková