V pátek 29. května 2015 se uskutečnil první gastronomický seminář zaměřený na regionální potraviny Kutnohorska. Seminář se uskutečnil v závodní kuchyni zemědělského družstva Červené Janovice za podpory právě zmiňovaného družstva a akciové společnosti Agro Podlesí. Účastníci semináře nejprve vyslechli krátkou přednášku na téma regionální potraviny a poté si vyzkoušeli připravit vybrané recepty, kde se objevila regionální potravina.

Použité regionální potraviny:

  • brambory
  • mléko
  • tvaroh
  • ovesné vločky
  • mouka
  • víno

Recepty, které byly použity:

1. Hovězí na divoko s červeným vínem

2. Bramborový chléb

3. Tvarohová pomazánka s červenou řepou

4. Tvarohová pomazánka s mrkví a jablkem

5. Mléková polévka s ovesnými vločkami

6. Domácí kynuté houstičky

7. Houskové knedlíky

 

Všichni zúčastnění obdrželi certifikát mistra kuchaře Daniela Vančury, který celý seminář vedl. Dále byly vyhlášeny 3 nejlepší pokrmy a výherci obdrželi drobné ceny.

 

Ohlédnutí za seminářem naleznete ve fotogalerii. Dále bude vytvořeno video, které bude dostupné také na našem webu.

 

Mnohokrát děkujeme vše zúčastněným za účast a budeme se těšit na další společné gastronomické zážitky.

 

Lektor semináře: Daniel Vančura

Garant semináře: Ing. Alena Sládečková

DSC_0971